Terug naar je blauwdruk

Voeding is een belangrijke bron van energie en ook om af te vallen. Er zijn zoveel adviezen over voeding en dat maakt het erg lastig om de juiste keuze te maken. Onze kracht is de juiste mindset bij afvallen. Deze mindset houdt ook in terug naar je blauwdruk.

Terug naar 3 maaltijden per dag zodat de focus niet op eten ligt, maar op andere dingen. Het is als ‘denk niet aan een roze olifant’. Waarschijnlijk denk je nu aan een roze olifant. We denken niet aan eten, want dan gaan we wel aan eten denken. Focus op wat je wel wilt. Wat heb je in de planning vandaag? Heb je leuke werkzaamheden bij je baan? Is er in je vrije tijd iets wat je gaat doen en wat je leuk vindt? Focus op al deze dingen! Heb je trek tussendoor? Het is maar een gedachte! Neem een kop thee of een groot glas water en focus je weer op de dingen die je wilt bereiken die dag. Je zal zien dat er in ene een uur voorbij is en het alweer tijd is voor de volgende maaltijd.

Haal één of twee keer per week je boodschappen in huis en doe boodschappen na een maaltijd. Maak een lijstje en houd je hier ook aan. Vermijd de gangpaden met lekkere dingen, zodat je niet in de verleiding komt om van je lijstje af te wijken.

Terug naar je blauwdruk betekent eet zoals we vroeger aten. Eet volgens de nieuwe voedselpiramide: veel groente en minder granen, zuivelproducten en vlees. In de tijd van jouw opa en oma was er maar geld om eens per week een stuk vlees te kopen. Inmiddels eten we dagelijks vlees en dat is niet goed voor ons. Bekijk eens de documentaire “Forks over knives”.

Nieuwe voedselpiramide

De nieuwe voedsel piramide van dr. Steven Gundry.

Er was ook niet altijd voeding vroeger, daarom is het goed om af en toe helemaal niets te eten, dit heet Intermittent Fasting. Intermittent Fasting, wat is dat precies? Dan eet je 16 uur achter elkaar niet en tussen bepaalde tijden wel. Waarom zou je dat doen? Omdat je na 12 uur vasten vet gaat verbranden en dus dagelijks 4 uur lang vet verbrandt. Gebruik de app ‘Intermittent Fasting’ en stel hem in na je avondeten, dan weet je hoe laat je jouw ontbijt kan nemen. Stel dat je om 18.00 uur klaar bent met eten. Dan kun je de volgende dag om 10.00 uur een groente smoothie als ontbijt nemen (deze kun je ‘s morgens klaarmaken en meenemen), vervolgens lunch je bijvoorbeeld om 12.30 uur en dineer je om 18.00 uur.

 

Doe mee met het afval programma! O N Z E  K R A C H T is de juiste mindset bij afvallen. Waar voedsel en drank eerst allemaal emotionele ladingen hadden, leer je nieuwe manieren om met rust, verdriet, plezier en boosheid om te gaan. Wat mag jij loslaten om gewicht te verliezen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s