Waarom het werkt

Waarschijnlijk heb je al een aantal afslankpogingen erop zitten. De meeste afslankmethoden hebben een slagingspercentage van 5%, dus dat is extreem laag, maar die zijn ook alleen gericht op je bewuste deel van je brein. Hypnotherapie is een vorm van dieptepsychologie.

De grondlegger van de dieptepsychologie is de Weense arts en psychiater Sigmund Freud  (1856 – 1939). Het uitgangspunt van de dieptepsychologie is dat de menselijke geest te vergelijken is met een ijsberg: 1/10 deel ligt boven water (en is bewust) en 9/10 deel ligt onder water (en is onbewust). Zoals studies nu uitwijzen zijn de percentages ongeveer 5% bewust en 95% onbewust.

De meeste afvalmethoden zijn gericht op het bewuste deel van 5%: minder eten en meer bewegen, maar als je het onbewuste pad niet aanpast, dan zal je bewuste deel graag rechtdoor willen op je doel af, maar 95% van je onbewuste deel zal linksaf slaan en het pad bewandelen wat je altijd deed. Dat is de reden dat je snel terugvalt in oude gewoonten en dan krijg je een Jo-Jo effect. Hier kon je ook niets aan doen, maar 5% van je brein werkte mee.

Met Hypnotherapie spoor je de oude paden op en zet je daar nieuwe paden naast. Door alle Hypnotherapie sessies afvallen en slank blijven te volgen wordt het nieuwe pad zelfs een 5 baan snelweg en wordt het oude pad vergeten. Daarom werkt afslanken middels Hypnotherapie wel: 100% van je brein werkt mee!