Onderhoud voorwaarden

De volgende onderhoudsvoorwaarden zijn ook een onderdeel van het programma. Het zijn geen punten die je zullen verbazen, wil je snel resultaat? Hou je aan de onderhoudsvoorwaarden!

  1. Beweeg 30 minuten per dag
  2. Drink voldoende water
  3. Rust, regelmaat en reinheid
  4. Voorkom stress
  5. Gebruik multivitaminen

Beweeg 30 minuten per dag

Bewegen is de beste manier om je stofwisseling een boost te geven en je gewicht te verlagen. Het is al effectief als je dagelijks minimaal 30 minuten beweegt. Doe je aan sport? Prima ga hier vooral mee door. Doe je nog niets? Ga wandelen, fietsen, doe intensief het huishouden, neem de trap ipv de lift, ga dansen op muziek: beweeg!

Drink voldoende water

We weten allemaal dat we voldoende water moeten drinken, omdat je lichaam anders uitdroogt. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water. Precies daarom moet je het lichaam ook voeden met hetgeen waar het uit bestaat. Daarnaast is water ook nog voordelig voor de lijn. Wissel water eventueel af met kruidenthee (geen zwarte thee).

Rust, regelmaat en reinheid

Dit is niet alleen goed voor baby’s, maar op elke leeftijd belangrijk!

Rust. In ons drukke leven wordt onze nachtrust vaak ondergewaardeerd. Dit is echter een grote fout met ernstige consequenties! Voldoende slaap is nodig voor een algemeen welzijn. Een goede nachtrust zorgt dat we stressbestendig zijn, ons uitgerust voelen en dat onze hormonen in balans zijn. Zijn deze namelijk uit balans, dan kan dit al gauw leiden tot onder andere overeten en/of vermoeidheid. Zorg er dan ook voor dat je tenminste zo’n 7 tot 8 uur slaapt per nacht.

Regelmaat. Terug naar je blauwdruk betekent eet slechts drie kleine maaltijden op vaste tijden. Wanneer je je hieraan houdt, zal je merken dat juist doordat er een regelmaat inzit, je eetgedrag en eetgewoonten veranderen. De tussendoortjes kun je daardoor makkelijker laten voor wat het is. Veel cliënten ontbijten niet, maar ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Door te ontbijten activeer je de verbranding die daardoor de rest van de dag op een hoger niveau functioneert. Door te ontbijten, val je dus af.

Reinheid. Jezelf goed verzorgen is zeer belangrijk. We herkennen het allemaal wel: wanneer je een off-day hebt en je stapt in je oude kloffie, dan blijft die hele dag als het ware een off-day. Maar stel je nu eens voor: je voelt je ’s morgens niet zo heel prettig en stapt als eerste onder de douche en trekt daarna je mooiste kleding aan. Dat zorgt ervoor dat je ineens een stuk lekkerder in je vel zit. Ga je dan ook nog eens eerst even half uurtje wandelen in de natuur, dan ben je helemaal klaar voor de dag!

Voorkom stress

Naast overeten is stress één van onze grootste dikmaker. Stress zorgt voor een toename van het hormoon cortisol en is tevens verantwoordelijk voor de wel bekende vreetbuien. Helaas kunnen we stress niet geheel vermijden.

Wel kunnen we een andere manier aanleren om iets anders te doen dan eten in situaties waarin je stress ervaart. Ervaar je stress? Ga je half uurtje bewegen, of neem een ik-momentje en luister de audio af, die je krijgt na sessie 1. Liever een keer een andere audio? Zoek een meditatie audio op in Spotify of op YouTube.

Gebruik multivitaminen

Dat de voedselindustrie niet meer het beste voedsel levert is al jaren bekend. Neem daarom dagelijks een multivitaminen. Let wel op de kwaliteit van de multivitaminen, want sommigen brengen meer schade aan dan dat ze goed doen. Vitamine D speelt een belangrijke rol bij de effectiviteit van leptine. Leptine is ons honger hormoon. Leptine vertelt het lichaam wanneer het verzadigd is.

Door voeding te eten dat leptine stimuleert of extra vitamine D in te nemen kunnen mensen afvallen. Groene groenten/sla eten is goed om de gevoeligheid voor leptine te stimuleren. Eiwitten in plaats van brood voor het ontbijt is een stap die genomen kan worden om te beginnen de gevoeligheid voor leptine te herstellen. Vezelrijk voedsel in de vorm van bladgroenten en de juiste vetten, bijvoorbeeld uit vette vis en olijfolie, zijn essentieel.