Leefregels

Afvallen en slank blijven kent 4 leefregels en een aantal onderhoudsvoorwaarden. Het is belangrijk dat je deze tijdens het doorlopen van het programma blijft opvolgen:

  1. Keer terug naar je eerste blauwdruk
  2. Eet langzaam en bewust zonder drinken
  3. Stop zodra je voldaan bent
  4. Luister de audio dagelijks

Regel 1: keer terug naar je eerste blauwdruk

Hier wordt mee bedoelt dat generaties terug maar 3 maaltijden gegeten werden zonder tussendoortjes. Ga weer terug naar 3 maaltijden! Ga ook terug naar voeding van het land.

  1. Ontbijt als een koning
  2. Lunch als een heer
  3. Dineer als een bedelaar

Regel 2: eet langzaam en bewust zonder drinken

Om jouw onbewuste het signaal naar je hersenen te geven, moet je bewust eten. Dus aan de keukentafel, zonder tablet/telefoon. Kauw elke hap 15 – 20 keer, want het duurt vaak 20 minuten voordat er een signaal komt. Drink niets 20 minuten voor je maaltijd tot 20 minuten na je maaltijd.  Drinken verdunt namelijk de maagsappen en daarmee vermindert de werking van de spijsvertering!

Regel 3: stop zodra je voldaan bent

Voldaan is goed, vol niet. Zodra je een voldaan gevoel krijgt, dan stop je met eten. Jij bent belangrijk en voldaan is voldaan. We leven niet om te eten, we eten om te leven!

Heb je moeite om te stoppen zodra je voldaan bent? Neem ’s avonds een voorgerecht van een klein soepje of een kleine salade. Zo gaan de 20 minuten in van het signaal naar je hersenen dat je vol zit.

Gebruik kleine bordjes, zodat het lijkt alsof je veel eet! Je zal gauw genoeg hebben en vol zitten met kleinere porties!

Regel 4: luister de audio dagelijks

Na de eerste sessie krijg je een MP3 toegestuurd. De eerste 35 dagen mag er niet één keer overgeslagen worden! Luister minimaal 1x per dag, bij voorkeur voor het slapengaan. Het geeft niet als je in slaap valt, want je onbewuste is altijd alert. Na 35 dagen mag je een keer overslaan, maar luister nog steeds 5x per week de audio.