De sessies

Alle sessies bestaan eerst uit een gesprek, om te kijken wat jouw doelen zijn en waar je tegenaan loopt. Je wordt gewogen tijdens de sessie, we verzoek je je niet meer thuis te wegen. Daarna volgt de Hypnotherapie sessie.

Sessie 1: Intake en hypnotische maagverkleining

shutterstock_197552759

Tijdens de eerste sessie wordt een virtuele maagband geïnstalleerd. Dit klinkt natuurlijk wat gek, want jouw bewuste weet best wel dat er geen echte maagband geïnstalleerd is! Jouw onbewuste maakt dat helemaal niet uit of het echt is of niet, jouw onbewuste denkt in beelden en emoties en is heel vatbaar voor positieve suggesties. Je onbewuste zal denken “aha dat wil je dus: minder eten”. Ik ga weer het signaal naar je sturen als je voldaan bent en je maag verkleinen, zodat je minder honger krijgt.

Signaal naar je hersenen

Als je ouder wordt gaat het signaal niet meer automatisch naar je hersenen dat je vol zit, omdat je in je leven vaak dit signaal genegeerd hebt.

Denk aan een vriend/vriendin die op de koffie komt. De eerste keer komt hij/zij onverwachts langs, ziet je zitten en loopt achterom: “dat is gek de deur is dicht”, loopt naar de voordeur belt aan, maar niemand doet open.
De tweede keer komt hij/zij onverwachts langs, ziet je zitten en loopt achterom: “dat is gek de deur is dicht”, loopt naar de voordeur belt aan, maar niemand doet open.
Dan probeert hij/zij het nog één keer: de derde keer komt hij/zij onverwachts langs, ziet je zitten en loopt achterom: “dat is gek de deur is dicht”, loopt naar de voordeur belt aan, maar niemand doet open. Hij/zij is nooit meer teruggekomen.

Zo is het ook met de signalen die je onbewuste jou stuurt. Als baby moest je misschien je fles leegdrinken en als kind je bordje leegeten. Ondanks de signalen van jouw onbewuste dat je vol zat. Jouw ouders hadden de beste intenties, maar daarna dacht jouw onbewuste “dag, als jij niet opendoet, dan kom ik niet meer”.

Na deze sessie zal jouw onbewuste jou wel weer signalen gaan geven. Deze sessie wordt overgeslagen bij kinderen t/m 15 jaar.

Sessie 2: Controle check en doel helder stellen (na 7 – 10 dagen)

Welke veranderingen heb je inmiddels opgemerkt? Wat werkt goed bij jou? Ben jij comfortabel met de maagverkleining en zit deze goed, of mag de band strakker? Ben je anders gaan eten? Is het makkelijk voor je om minder te eten? Loop je nog ergens tegen aan? Daarna volgt de Hypnotherapie sessie.

Sessie 3: Gedrag veranderen en loslaten emoties (na 3 weken)

Sessie 4: Controle kamer: behoeft aan ongezond voedsel verminderen (na 3 weken)

Sessie 5: Maatwerk (na 3 weken)

Sessie 3, 4 en 5 kunnen in een andere volgorde plaatsvinden, omdat dat beter is voor jou. Ook de tijd die tussen deze sessies zitten kunnen vergroot worden, omdat het erg goed gaat. De nieuwe datum wordt ingepland, maar kan verschoven worden naar behoefte. Een week vooraf kun je dat aangeven.